Over mij

Ik ben Bianca Van der Linden, mama van 2 energieke zonen en woonachtig in het landelijke Kortenberg. 

Tijdens mijn opleiding als licentiate kinesitherapie hoorde ik vaak “Mens sana in corpore sano” maar pas jaren later begreep ik wat “Een gezonde geest in een gezond lichaam” echt betekende.

Tijdens mijn zwangerschappen ondervond ik dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Omdat ik mijn 2 jongens van jongsaf wou laten kennismaken met de verbinding tussen hun geest en lichaam, vervolmaakte ik de opleiding tot kinderyogadocente (2012-2013), de basismodule Sherborne (2013) en de specialisatie Ouder-kindyoga (2013). 

In 2015 startte ik de opleiding “Yoga en Wijsbegeerte” in Nederland. Dit was een bewuste keuze na enkele jaren zelf de Saswitha yoga ervaren te hebben. Bovendien is het een stevig onderbouwde 4-jarige opleiding, erkend door de Europese Yoga Unie. Tijdens deze 500 uren opleiding verdiepte ik me in

  • saswitha yoga (2015-2018) waarbij de adem zorgt voor de verbinding tussen lichaam en geest
  • zwangerschapsyoga (2018-2019) waarbij ontspanning, concentratie en kracht zorgen voor een bewuste beleving van de zwangerschap en voorbereiding op de bevalling
  • ayurvedische massage en ayurvedische beginselen (2015) waarbij je door voeding en massage je lichaam gezond houdt
  • adem en ademtherapie (2020) waar de invloed van de adem op ons denken en onze emoties centraal staat.

Mijn missie is om jou (en/of je kind) weer die verbinding tussen lichaam en geest te laten voelen zodat jij weer in contact komt met wat jij graag wilt, met jouw zielsverlangens zodat je volledig jezelf kan zijn. 

Ik startte zwangerschapsyoga om meer tot rust te komen, maar kreeg zoveel meer. Tijdens de sessies kreeg ik weer voeling ik mijn lichaam (ik woonde namelijk al heel lang in mijn hoofd oa door mijn studies en mijn job), herontdekte ik mezelf en wat belangrijk is voor mij en creëerde ik een band met mijn buikbaby. Het werd steeds duidelijker dat ik zelf wou kiezen hoe ik mijn zwangerschappen en de geboorte van mijn kindjes wilde beleven ipv te ondergaan. Daarnaast leerde ik ook controle los te laten door te vertrouwen op mijn lichaam.  

Na de geboorte van mijn 2de zoon voltooide ik de cursus Zwangerschapsbegeleiding (2013), een specialisatie voor kinesitherapeuten waarin de holistische benadering van de zwangerschap benadrukt wordt en lichaam en geest als een geheel gezien worden. De unieke band tussen ouder en kind ontstaat al voor de geboorte en kan vanaf dan gekoesterd en gevoed worden.